Počasí z In-Pocasi.cz
Po Brdech s paletou a perem Tisk Email
Napsal uživatel Administrátor   
Neděle, 19 Červenec 2015 19:35

zní název nové knížky Václava Šestáka a Martina Langa. První, malíř, k ní zpracoval obrázky, druhý si pohrál s verši.

Obrazy, jež jste mohli vidět na již jedenatřiceti malířových výstavách (jedna právě probíhá na Skalce v Mníšku p. B.), jsou dílem primárním. Teprve druhotně k nim přibyly básně. Již název říká jasně, co je nosným tématem publikace. Kromě přírody, objektů a lidí tu ale divák-čtenář nalezne i výpovědi o stavu duše, pohádkové či legendární postavy z regionu.

Předmluvu ke knížce zajistila výtvarnice a spisovatelka, paní Vítězslava Klimtová, známá především dětem. Na stránky Brd paletou a perem si odskočila z „Pohádkové země české“. Knížečku formátu A4 naležato, připomínající tak malířský skicák, uzavírá Langův Epilog s příběhem jejího vzniku. Vydala ji Marta Šestáková-Vaculíková, Podbrdské vydavatelství, vydání finančně podpořilo město Hořovice. Knížku za cenu spíše symbolickou obdržíte v Muzeu Středních Brd ve Strašicích (zde ji i zasílají na dobírku), v redakci Podbrdských novin v Hořovicích, ale i v knihkupectví v Rokycanech.

 

Pokud není uvedeno jinak, podléhá obsah těchto stránek licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česká republika