Proběhly 800vky 2013 Tisk
Napsal uživatel Administrátor   
Neděle, 13 Říjen 2013 20:37

Letošní "osmistovky" měly poněkud pomalý rozjezd, když jsme během pochodu trávili spoustu času u řady bunkrů předválečného opevnění, přesněji řečeno u toho, co z nich na Hřebenech do dnešních dnů zůstalo.

Díky tomu jsme si ovšem prohlédli beze spěchu například trosky objektu se zachovanou podlahou (jinde v Brdech bývá rozmetána na kusy) nebo jedno ze stále vzácnějších míst, kde jsou dodnes, tedy po více než 70 letech, viditelné střelecké a pozorovací průseky.

Vrcholové družstvo zahrnující i doyena výpravy dokonce vyšplhalo až k rozvalinám ojedinělého "řopíku" v prudkém svahu Pišťáku, který byl před mnoha desetiletími budován s pomocí dočasně zřízené lanovky. Vůbec celou poznávací část výletu bylo lze označit za velmi uspokojivou, za což patří dík BrKovi a Martinu Doušovi, kolegům obeznámeným podrobně s fortifikační problematikou. Naopak podvečerní návrat do Řevnic ponurým údolím Babského potoka (plným slizkých valounů a mokrých kořenů) odhalil rezervy ve fyzické přípravě, které je třeba vyřešit nejpozději do příštího ročníku. Pár snímků z výletu se nachází jako obvykle ve fotogalerii.

Proběhly 800vky 2013